Om vårt integrationsarbete

Vi tror att idrott leder till ökad integration. Förutom att utvecklas inom sin idrott och ha kul så ger idrotten en plats i ett socialt sammanhang - nya vänner kan hittas och det blir ett naturligt tillfälle att lära sig bättre svenska.

Vi har därför startat ett integrationsarbete där vi erbjuder nyanlända barn och unga som bor i Vasastan möjlighet att spela fotboll, bordtennis, innebandy eller handboll i NSK genom att subventionera avgifterna.

Varje nyanländ medlem tränar i lag tillsammans med jämnåriga spelare i vår befintliga, regelbundna verksamhet. Dessutom får varje ny spelare ett startkit med träningskläder och vi försöker även att hitta en fadderfamilj i laget så att våra nya medlemmar ska ha samma förutsättningar att vara med på lika villkor. Allt i linje med våra värderingar: alla får vara med, alla är lika värda och alla på egna villkor.

Vi har även startat en träningsgrupp för mammor där nyanlända och etablerade svenska mammor spelar innebandy tillsammans och har planer på att starta fler träningsgrupper för föräldrar med fokus på integration.

Under 2018 har projektet belönats med både Nelson Mandela-priset och Mitt i Vasastans pris "Min Lokala Hjälte 2018".

Varmt tack till alla våra medlemmar i NSK!
Tack för uppmuntran och hejarop. Tack för välkomnandet av nya spelare i lagen, fadderinsatser, lagkamratskap och skjuts till matcher. Tack för urvuxna träningskläder, skor och ekonomiska bidrag. Utan er skulle vårt integrationsarbete inte vara möjligt!

Vill du veta mer? Kontakta Johan Brodin på johan.brodin@norrtullssk.se

Läs mer här:

Nelson Mandela-priset 2018

Min lokala hjälte i Vasastan 2018

Våra vänner i projektet

Övriga samarbetspartners

Vill du bidra?

Md hemkop logga
Md l nnasport med webadress
W E B B S H O P
Md logga dunross
Md japsko victas
Md adidas
Md fnd trademark cmyk pos horizontal 300dpi
Md rsz ica sabbatsberg large
Md nb logo black cmyk
Md esmg logo pos
Md sverige united
Md handelsbanken
Md ica vanadis  2
Md meds
OFFICIELL LEVERANTÖR
Md olearys logo norrtull
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub