Historia

Historia

Norrtulls SK bildades av ett gäng killar på Hälsingehöjden den 30 juli 1926 och sedan dess har NSK funnits till kring Vasastan.

NSK har alltid spelat fotboll, men vi har även prövat på bandy, innebandy, ishockey, pingis och schack. När klubben startades av legendariske Henry 'Spalla' Ljungström var det dock fotboll som gällde. Senare kom man dock att spela bandy på Brunnsviken och även idag har vi ett duktigt bandylag av lite modernare snitt.

Medan innebandy och ishockey gjort små avtramp i vår historia har däremot pingisen haft stora framgångar. På den tiden vi hade en klubblokal på Frejgatan satte Janne Lindstedt och Peter Söderlund igång effektiv ungdomsträning vilket bland annat gjorde att NSK:s damlag gick upp i elitserien! NSK:s herrar tog klivet upp till Superettan 2006 och där befinner de sig fortfarande. Idag spelas det en hel del pingis i Norra Real med närmare 150 ungdomar!

Fotbollen har haft blandade framgångar men man kan anta att Norrtulls herrlag leder maratontabellen för division 8 (den lägsta serien i Stockholmsserien) eftersom man träget kämpat på i de lägre regionerna. Dock kan noteras tre seriesegrar, den senaste 2008. En uppryckning har gjorts på senare år och laget ligger nu i division 6 med mål att nå division 5 för första gången någonsin i NSK:s historia.

Vad gäller ungdomar har NSK två gånger gått till kvartsfinal i S:t Eriks-Cupen, senast i början av 70-talet. Lag i slutspel har NSK dock haft både de två senaste säsongerna. Klubben har växt kraftigt på senare år och fotbollssektionen förfogar över 40 duktiga ungdomslag från 6 års ålder (cirka 700 medlemmar!). Annars har framgångar skördats i VM, dvs Vasastadsmästerskapen, NSK:s egna ungdomsturnering.

Utöver ungdomarna finns det en uppsjö av aktiva ledare, tränare och styrelsemedlemmar som nästan alla är föräldrar till barnen, och bedriver enbart ideell verksamhet. Dessutom har vi även en kanslist och klubblokal på Tre Liljor 3. Allt som allt är NSK fortfarande en kvartersklubb, men av lite modernare snitt.

Md hemkop logga
Md l nnasport med webadress
W E B B S H O P
Md logga dunross
Md japsko victas
Md adidas
Md fnd trademark cmyk pos horizontal 300dpi
Md rsz ica sabbatsberg large
Md nb logo black cmyk
Md esmg logo pos
Md sverige united
Md handelsbanken
Md ica vanadis  2
Md meds
OFFICIELL LEVERANTÖR
Md olearys logo norrtull
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub