Fondia stödjer NSK:s integrationsarbete

Publicerad 2021-03-22 12:14
Fondia
NSK:s integrationsarbete har fått en ny sponsor: Juristbyrån Fondia. Vi intervjuade Monica Söderlund, VD Fondia Sverige, för att få veta mer om företaget.
  • Hur kommer det sig att Fondia stödjer vårt integrationsarbete?

När NSK hörde av sig till oss så kände vi direkt att det här var en "perfect match". Vi på Fondia vill vara med och skapa ett bättre samhälle och NSK:s arbete med integration av nyanlända känns väldigt viktigt. Om vi då kan vara med och stötta både genom eventuellt behov av juridisk support, ledarskapsstöd och även ekonomiskt så är vi mycket glada för det. Våra medarbetare efterfrågar att få vara med och göra skillnad i hållbarhetsfrågor, vilket detta är ett sant prov på.

  • Har en sportklubb som NSK något gemensamt med en juristbyrå?

Om man ser till våra värderingar så har vi mycket gemensamt. Vi vill bland annat göra juridik respektive idrott lättillgängligt för alla genom att sänka de trösklar som kan hindra. För Fondias del betyder det till exempel att vi pratar, skriver och ser ut som våra kunder. Vi vill leverera mer än bara juridik genom att vara våra kunders verkliga affärspartner. Vi har även inställningen att om vår personal mår bra, så mår våra kunder bra och ser därför till att våra medarbetare har balans i livet och kan påverka sitt arbete och arbetsmiljö. Vi ser verkligen till att stötta och lyfta varandra i en platt organisation, inom en bransch som varit ökänd för vassa armbågar i strävan efter delägarskap.

  • Hur idrottsintresserade är ni egentligen på Fondia?

Viljan att röra på sig för sin hälsas skull är stor hos oss på Fondia och vi gillar att göra saker tillsammans. Vi är under vårvintern i full gång med en aktivitetstävling där alla är med, om än på varsitt håll i dessa coronatider. Personligen har jag idrottat hela livet och äskade som barn och ungdom att tävla i gymnastik och det har varit uteslutande positivt för mig även i karriären. Att hitta något du gillar, få känna att du blir bättre ju mer du tränar och på kuppen få vänner - förhoppningsvis för livet - kan inte överskattas.

  • Hur många arbetar i företaget och hur länge har ni funnits till?

Vi har funnits i Finland sedan 2004 och i Sverige sedan 2012. Idag är vi runt 160 personer - de flesta jurister - i de fyra länder vi idag verkar, varav 28 finns i Sverige och vi vill fortsätta växa.

  • Det finns jurister och det finns jurister - vad är det som utmärker teamet hos Fondia?

Vi är lite av rebeller i vår bransch och vill att det ska kännas som hemma när man kommer till oss. Det är inte för inte som vi har en "no asshole policy" – våra medarbetare är både proffsiga och väldigt trevliga med stor passion för att hjälpa våra kunder att lyckas i sin verksamhet.

  • Kan Du berätta om vilka typer av uppdrag som era företagskunder oftast behöver er hjälp med?

Vi erbjuder full service inom affärsjuridik så vi bistår företag med allt från att upprätta och förhandla avtal, säkerställa GDPR-efterlevnad, utforma incitamentsprogram, hantera arbetsrättsliga frågor och förvalta bolagets immateriella rättigheter, till att bistå i bolagsrättsliga ärenden, tvistlösning, företagsöverlåtelser och investeringar och mer därtill. Vi är våra kunders juridiska parhäst i allt som hör affärsjuridiken till helt enkelt.

Några av de anställda på Fondia:

Kansliet
Md hemkop logga
Md l nnasport med webadress
W E B B S H O P
Md logga dunross
Md japsko victas
Md adidas
Md fnd trademark cmyk pos horizontal 300dpi
Md rsz ica sabbatsberg large
Md nb logo black cmyk
Md esmg logo pos
Md sverige united
Md handelsbanken
Md ica vanadis  2
Md meds
OFFICIELL LEVERANTÖR
Md olearys logo norrtull
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub