Stiftelsen Dunross – stödjer idrottsklubbar som lever sina värderingar

Publicerad 2021-05-05 14:20
Md logga dunross
Du har nog sett loggan på NSK:s matchtröjor – men vilka är egentligen Dunross? Läs vidare så får Du veta mer om en av Sveriges största bidragsgivare i idrottens värld.

Stiftelsen Dunross bildades 2012 av några riktiga idrottsälskare. Den finansiella grundplåten på MSEK 20 kom från investmentbolaget Dunross & Co som har säte i Göteborg. Man kan gilla idrott av många anledningar, men för Dunross var det viktigast att genom lagidrotter stödja barn och ungdomars utveckling bland annat avseende

  • människors lika värde,
  • arbete mot mobbning, rasism och sexism, och
  • att engagera föräldrar i föreningens arbete

Stiftelsens åtagande har växt under senare år och omfattar nu c:a 150 klubbar i främst Västsverige och Stockholmsområdet. Det handlar om betydande belopp till svensk breddidrott varje år.

Dunross ägnar sig inte åt sponsring – de stödjer idrottsklubbar som arbetar i enlighet med stiftelsens värderingar och stödkriterier. Efter att ha gjort en genomlysning av NSK:s verksamhet beviljades vi ekonomiskt stöd under en period av två år. Pengarna från Dunross har vi bl a använt för att anställa årsgruppsansvariga inom fotbollen. De årsgruppsansvariga är erfarna ledare som har till uppgift att stötta och coacha lagledare och tränare i våra lag med spelare i åldrarna 7–11 år. Tanken är alltså att NSK:s många ideella ledare ska få vägledning i hur klubben vill arbeta för att vi ska nå våra mål. Vi hoppas att samarbetet med Dunross kan bestå i många år framöver och att vi med deras hjälp kan ta nya steg för att skapa rörelseglädje och gemenskap för barn och ungdomar i Vasastan.

Kansliet
Md hemkop logga
Md l nnasport med webadress
W E B B S H O P
Md logga dunross
Md japsko victas
Md adidas
Md fnd trademark cmyk pos horizontal 300dpi
Md rsz ica sabbatsberg large
Md nb logo black cmyk
Md esmg logo pos
Md sverige united
Md handelsbanken
Md ica vanadis  2
Md meds
OFFICIELL LEVERANTÖR
Md olearys logo norrtull
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub